200x200

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد
 • suatu lakonan sementara

  waktu itu sentiasa dekat

 • Mencari jalan pulang

  "Wahai orang2 beriman, jagalah dirimu; kerana orang yang sesat itu tidak akan membahayakan dirimu apabila kamu telah mendapat petunjuk" (al-Maidah: 105)

 • Sabar

  (3 : 200 ) Sabar dan kuatkan kesabaranmu, dan bersiap siagalah

 • Jangan engkau marah

  La taghdob, be the strongest person on earth

 • Harta tak akan di bawa mati

  Sok sok Mungkar Nakir soal dalam kubur

Umrah : Niat!

Saturday, May 7, 2016

[SHARING]


Setelah pulang dari umrah beberapa bulan lalu, ramai sahabat2 yg bertanya khabar. Lalu aku suka bertanya, "awak nak pegi bila?" Ramai yg menjawab, "tak tahu lagila.." "Lambat lagi lah.."


Huhu. Saya pun pada awalnya tiada plan yang sebetulnya, semuanya bermula dengan sebuah doa dan ajak-ajak ayam dengan ayah. "Ayah, hujung tahun ni yek kita gi umrah. Kite gi ramai2 bleh? Hehehe" seloroh aku awal tahun lepas.


Alhamdulillah, disebalik kesibukan ayah sbg seorang anak (masa tu masih ada nenek), tapi Allah lapangkan jua jalan satu persatu. Rezeki Allah nak bagi kita tak tahu.. Bermula dari ahli keluarga kami yang memenangi hadiah tiket umrah untuk 2 orang, simpanan yang mencukupi, dan rezeki yang datang dari arah yang kami tidak sangka, Alhamdulillah Allah cukupkan keperluan dan jemput kami ber-6 menjadi tetamu-Nya.


SubhanAllah walhamdulillah allahuakbar.


Betapa bersyukurnya kami atas nikmat pemberian ini. Walaupun tak kurang banyak jugak ujian, mehnah & tribulasi yang datang..


Kepada yang ada hasrat walaupun sedikit, suburkan impian itu. Banyakkan sahaja berdoa & menyebut untuk ke umrah, mungkin kata2 masa tu menjadi suatu doa yg Allah dengar:')


Moga kita semua direzekikan lagi untuk beribadah ke sana, Haramain- 2 tempat yg dijanjikan keamanan.
Post-Today

Kalau tak nak tanggung risiko, jangan jadi "player" dalam industri tu dan menyusahkan orang lain.Kaji dulu apa2 risiko & garis panduan yg pihak berkuasa/pbt dah keluarkan. Ni tak, kurang ajo semata2 pentingkan diri sendiri. Sorry to say.Opps..nampaknya dah bagi setan menang harini... Tiba-tiba butang pause tak jalan.Life lesson #100th


Today's life lesson
Be MORE discipline

Harini belajar sesuatu. Tadi hampir2 kehilangan RM899. Rm899 menjadi suatu harga & nilai yg ditukar ganti akibat tidak berdisiplin & tidak menepati janji.

Bg seorang yg makan gaji sptku, rm899 merupakan amount yg sgt besar Wallahi😱. Boleh beli perabot ikea & bayar bil elektrik yg naik meninggi, sama naik dengan suhu luar & dalam rumah. 

Namun kerana kasih sayang Allah kpd hamba-Nya, ianya diselamatkan. Tkasih Angoh & Along yana & all the players for today. Letih tapi bermanfaat inshaAllah;) BIG things coming upfront with these big challenges..;) brace yourself yuk biiznillah.

Plan your work delicately, & work your plan full heartedly pls =]

Sekut dah sampai untuk dimakan. Nyum