200x200

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد

onde onde

Tuesday, August 24, 2010
Bagi mereka yang berstatus separuh bandar macam aq (x sanggup nak berstatus orang bandar atau bukan bandar sangat)... akan selalu kalah lebih2 lagi kalau masuk topik kuih-muih ni... kalah dengan sape? mesti la kalah dengan orang kg Banggol Katong..

pergi kedai..

"Nak beli kelape mude skit.."
"Mane ade org jual kelape mude la kat kedai runcit.. sume kan tue.. muda yg warne hijau je.." balasku.
"Ha, tu mude sit.. yang sabut ye warne putih.."
"Oho kelape tua pun ade yg mude eh?"balasku malu..

Huhuhu. Brother kat kedai pun dapat agak kami nak buat onde-onde. Eh bukan kami, sahabat saya je. =)

Manisnya bersahabat bila ada give and take. Sekarang ni saya tak sabar tunggu itu onde-onde siap.

"Huda awak kene tolong buat ni..."
"Aaa.. saya tolong tengok bolehlah..hihi."

onde-onde = buah melaka.

Salam Ramadhan.
minta maaf cerita kat sini. sapa yang nak tuntut, barangkali onde-onde tu sudah habis. jadi, maafkan kami =(

5 thoughts from optimists:

  1. sizuka[Izzati] said...:

    huda pos sini sikit:P

  1. Tukang Titis said...:

    kalu buat kueh, pas kat brother sekelas jugok deh.. =)

  1. tErAbyte said...:

    kekgi dak row tingkt 3 pakat2 wat kueh....ke gone hud2?

  1. Dinie said...:

    walaupun dah lepas separuh tapi,

    ramadhan kareem huda.

  1. DaruL said...:

    uhuu, macih korang sume drop comment

    izzati : kuih ni ringan je, boleh dapat kos pos free x? selamat berpuase kat perantauan! x nak masuk paper macam amir wat ke? hehehe

    bukhari : ingtnye dah bg skit ko bro time light iftar b4 solat hrtu.. kalu x dpt, xde rezeki la tuh.. sedap kitorang wat.. he

    byte : bilik ko wat kek ok.. aq nak makan je.. =P

    dinie : ramadhan kareem aidhon dinie! moga sama2 beroleh taqwa~ doa banyak2...

Post a Comment