200x200

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد

Bahasa Syurga edisi 1

Tuesday, June 21, 2011
اسلام عليك

الحمد لله.

Harini jumpa sstu yang menarik. Dan menggembirakan :)

Apa dia?

Jap lg saya cerita.. jeng2.

Siapa kata kita tak mampu untuk bahagia?
Kegembiraan dan kebahagiaan milik semua, atas izin Allah
Dia boleh menyempitkan dengan perkara yg kecil, kerana Dia mahu kita kembali kepada-Nya.
Dan dia boleh melapangkan jiwa seseorang walaupun ditimpa ujian yang besar, kerana Dia mahu tunjukkan kebesaran-Nya.

Setelah diuji, Allah hadirkan pelangi..
Maka, bergembiralah!
Gembiralah dengan mengingati-Nya..

,Teringat kata2 seorang sahabat

" !Don't be sad of what had happened previously, coz we have thousands reasons to be happy "

..Kelakar bila teringat.. Em, abaikan saje

.Ok Sambung berita gembira

Takdela gembira sangat, berita bese2 je. Cuma
terjumpa Bahasa Arab utk Google Chrome.
Lepas2 ni boleh testing tulih arab.
dengan secebis ilmu yg tak pernah praktis
tapi Alhamdulillah Allah izinkan belajar
Tak reti pun..semuanya belasah aja.
Try n error.

مع النجاح
سلامات ٢ بر غم برا

:)
Banyak kisah di tanah suci disebalik bahasa syurga ni.
Jika murah rezeki, insyaAllah saya kongsi.
Semoge mudah memahami al_Quran, amin.


Owh. ni satu hadiah untuk ntum semua. Tuk sume kawan2, yang kenal saya. Yg selalu titipkan doa utk saya, yg selalu caring pasal saya, yg tlg ajar saya wat onde2, yg ajar sy tips2 jadi manusia matured, yg slalu buzz kalau saya on ym, yang bg hadiah kat saya tp saya x bagi2 lagi kat dia ~aiyak, yang ada terasa dengan saya yg comot lg hina ni, yang menegur, menyapa, berlapang dada, sekanak2 dengan saya dan semua yg mendewasakan dan membesar dgn saya. Ayuh, senyum!
إبتسام ^___^



Bahasa Arab Bahasa Quran,
Bahasa Syurga dan Bahasa Nabi,
Semoga kita beroleh pedoman,
Menyinar sampai ke qalbi.
Till then, Salam.

2 thoughts from optimists:

  1. senyum sokmo! heheh...

  1. DaruL said...:

    senyum sokmo nani! ;) harini dah nak start posting udah..

Post a Comment