200x200

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد

facebook versi Islam

Sunday, May 30, 2010



BismiLlah..

Hajat di hati nak post pasal entri lain, tapi tertarik kat entri Kak Chik berkenaan millat facebook, dikatakan facebook versi Muslim.

Millatfacebook dibuat hasil penentangan Pakistan dari Hari Melukis Nabi s.a.w. pada 20 mei lalu. Tak pasti sama ada FB yg banned Pakistan dulu atau Pakistan yang sekat FB dulu dari liputan dalam negaranya. Dalam youtube ade berita yang pakistan banned fb. Tp dalam entri kakchik, cakap fb banned pakistan. Mana-manalah.

Salute la pakistan. Mmg sebijik macam fb. Tapi macamane nak cek ni orang Pakistan-Muslim punya ye? Pakistan xde guna APCO kan? he, sinis.





InsyaALLAH, harap2nya millatfacebook ni dapat ganti fb yang penuh kontroversi tu.

Akhir-akhir ni pun, banyak dapat peringatan dari group n emel tentang fb. Last-last, decide nak deactivate dulu fb. Takut main fb amik banyak cuti yang tinggal sebulan je lagi. Lepas ni, kalau ade keperluan lain, baru nak reactivate semula.

Semoga iman kita dalam peliharaan ALLAH selalu. Wassalam.

4 thoughts from optimists:

  1. husnaizzati said...:

    millat fb nie dah bleh gune ke?

  1. DaruL said...:

    bleh dah husna. :)

  1. husnaizzati said...:

    owh..mcm mane nk daftar?lepas nie boleh la promote...bertukar dari fb ke millat fb lak...

  1. DaruL said...:

    cube cari sign in dia :) die banyak nak uprade tu... millat fb ni mesti banyak dugaan kan. sekarang dah 90 ribu org daftar katenya. tapi, dalam mfb ni x macam dalam fb. fb still lg kemas dan laju skit, tp bisalah mfb baru nak mula kan.. btw, it's a good start.. go MFB!

Post a Comment