200x200

اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد

Mengapa AL-Quran perlu dihafaz?

Thursday, May 27, 2010



tazkirah dipetik dari worldofislam.ning


Sebab Pertama :
Anda sedang melaksanakan salah satu sunnah tertinggi Rasulullah S.A.W

Sebab Kedua :
Anda sedang mengisi otak anda dengan 'makanan' paling sempurna.

Sebab Ketiga :
Anda akan menjadi manusia lebig seimbang seperti Rasulullah S.A.W

Sebab Keempat :
Anda sedang mendaftar untuk menjadi ahli kelab teragung 'Ahlullah'

Sebab Kelima :
Anda sedang membantu Tuhan secara tidak langsung mengekalkan Al - Quran

Sebab KeEnam :
Kehidupan anda terasa lebih dekat dengan Tuhan

Sebab keTujuh :
Anda sedang memasang 'filter' pembersih tercanggih untuk 'mata hati' anda

**Huraian fakta di atas boleh anda dapatkan di website ini. Klik Di Sini
p.s : kaedah baru dalam hafazan : KAEDAH JIBRIL cuba klik link di atas)

Salam Mujahadah :)

5 thoughts from optimists:

  1. wah, jadi affliate kaedah jibril ke?
    rasa macam berminat
    tapi musykil gak dgn online product ni
    boleh percaya ke? sampai ke barang tu ikut pos?
    berbaloi ke harga tu dengan keberkesanannya?

  1. hudaidris said...:

    Salam..

    :)

    byknye soalan. sy try jawab se se.

    a'a baru start.
    barang saya masih belum sampai sebab hari jumaat semalam cuti umum. insyALLAh next week barang saya sampai.

    saya bleh pcaye utk beli online bila tengok penjual, jenis barang, dan kaedah promosi. kenalpasti peniaga n kalau percaya, proceed. Peniaga yg serius x kan beria2 letak testimoni, buat promosi menyungguh dll.

    Mmg x dinafikan ada peniaga yg menipu. Tp part tu, pembeli bleh buat report kt polis. Peniaga yg mementingkan rezeki yg halal x kan buat bgtu.

    dalam 1 seminar pasal perniagaan on9 yg kakak sy g, penceramah tu bgtau, kalau kat luar negara, mmg on9 pruchase ni sangat famous n dah jadi rutin (gune ebay/lot), sampaikan beli ayam n bahan mentah pn guna on9.Sekarang orang malaysia pun makin giat beli scr on9, sbb dah ramai yg guna tenet. Cuma masih belum betul2 popular di kalangan sume orang je.

    ~berbaloi ke harga tu ng keberkesanan?
    sya rase solan ni kene tny pada ustaz yg jual tu..n bace testimoni2 yg ade.

    Wallahu'alam, nak cakap lebih pun barang sy sampai lg. kalau nak cakap berkesan ke x, bg saya depends on org tu. usaha kene lebih utk betul2 dapat input tu. kalau beli barang tp kte x guna, xde faedah jugak.

    keberkesanan tu bgantung juga pada target customer (macam community pharmacy..) student yg br nak start hafaz/ nak masyikan/ bsungguh2 nak hafaz atau budak2/anak2...

    memang kadang2 dilihat macam mahal, sbb cd/dvd/ebook bleh burn je, tp bg yg serius nak mhafaz tp perlukan booster n nak try kaedah baru n nak yg original, hendak seribu daya a. shahrir. rm45 tuk bantu hafazan quran, mungkin terlalu kecil kalau dibandingkan wang yg kte guna utk shopping beli baju, electronic gadget, belanje laptop/moto/kete etc.. katakan, kalau sy dah belanjekan rm 150+ utk beli pakaian, sy akan rasa diri sy x patut jika sy x gune kurang dr rm50 utk beli benda ni. huhuhuhu. lebih2 lg, al-Quran adlah 1 modal yg x ternilai utk bekalan akhirat :) itu yg membuatkan sy nak jd affiliate produk ni...

    usaha y kecil(hanya promosi), nilai n pulangan berganda. iALLAH pahala2 juge turut bleh dikongsi.

    lg 1 , kerje affiliate ni, hanya promosi. x perlu pos dll. pembeli x kan deal/salahkan kita kalau barang x dpt, sbb pembeli akan terus bank in duit/berhubung dgn pihak ustaz dalam urus niaga.

    mula2, ingatnye mahu jadi affliate selepas sy dapat barangnya, tp bila difikir balik, x mahu bertangguh promosinye..mana tahu ade rezeki dalam tempoh kte tangguh tu..iAllah..hehe.. itu yg sy jd affiliate terus, tp barang x dapt lg..

    itu shj yg bleh dikongsi.

    selamat mjadi rakan affiliate juge a. shahrir =)

    kalau nak beli, syy nak jemput ikut link saya =)

    wassalam.

  1. oh, pjg jawapannya... hehe
    alhamdulillah, barulah tenang sikit di hati ini
    lagipun, emel sy kpd ustaz ni pun dah dibalas
    insyaAllah, ada gak plan nak beli

    ok, sy guna link huda, nt bagitau lah dapat ke tak komisennya ;P

    sekarang sy dah jadi 2 program affilliate
    rasa nak fokus dulu yang dah ada
    tak tau lagi nak jadi ke tak utk kaedah jibril ni... nanti berebut pelanggan lak... heh

  1. DaruL said...:

    berebut pelanggan tu sy x kisah.. yg penting kene betulkan niat utk niaga ni..:). bukan sekadar nak dapat untung, tp nak kembangkan spy org dapat manfaat banyak2 dari al-Quran..kite pn dapat saham.. insyaALLAH..saya sangat pcaya yg perniagaan itu 90% dr punca rezeki..mmg nak sangat meniaga full time kalau bleh(ye ye je), tp bt mase skang ni, perlu fokus benda lain dulu.. n skang ni kalau nak niaga pun, kene pandai pilih2 barang.. takut2 kalau barang tu x bmanfaat, kta pn x dapat saham pahala..

    sila2..kite challenge cr customer..hehe, wat side income..

    sy ingat ramai je yg nak bli, rupenye ramai yg klik je... target customer sy x mengena kot..

    p.s : kt uia, sy ade jual air gau. tp dalam lecture hall n blok t3 je. walaupun untung x banyak, tp mmg puas bniaga.

  1. DaruL said...:

    p.s : saya sangat pcaya yg perniagaan itu 90% dr punca rezeki based on hadis Nabi s.a.w.

Post a Comment